The Mandrake
       
     
 The hotel’s social ethos is enhanced through the porosity of the spaces; theatricality heightened by glimpsed and reflected views, inviting further exploration. The marble-floored courtyard is the social hub, offering an appreciation of the whole environment. Branching out from this centre, the new circulation arrangement stitches together elements of the original building with simply detailed new components.
       
     
 Above the ground floor social hub is a private first floor terrace surrounded on all sides by a three-storey hanging garden of jasmine and passion flowers.
       
     
M&W Mandrake A4-5399.jpg
       
     
MandrakeMain_Front_Processed.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_48.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_22.jpg
       
     
M&W Mandrake MoD-5529.jpg
       
     
M&W Mandrake A4-5266.jpg
       
     
835 The Mandrake Opening_AF (7 of 64).JPG
       
     
M&W Mandrake MoD-5474.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_57.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_60.jpg
       
     
M&W Mandrake A4-5260.jpg
       
     
Lobby Public Space_Mandrake_09.jpg
       
     
835 The Mandrake Opening_AF (40 of 64).JPG
       
     
 Photography by David Grandorge & Morgan O’Donovan
       
     
The Mandrake
       
     
The Mandrake

Conversion of redundant office buildings to an independent 34-room boutique hotel and restaurant Serge et le Phoque in London's Fitzrovia. The project is a unique example of how a redundant property can be brought back to life in new and surprising ways, respecting but boldly transforming the original fabric.

 The hotel’s social ethos is enhanced through the porosity of the spaces; theatricality heightened by glimpsed and reflected views, inviting further exploration. The marble-floored courtyard is the social hub, offering an appreciation of the whole environment. Branching out from this centre, the new circulation arrangement stitches together elements of the original building with simply detailed new components.
       
     

The hotel’s social ethos is enhanced through the porosity of the spaces; theatricality heightened by glimpsed and reflected views, inviting further exploration. The marble-floored courtyard is the social hub, offering an appreciation of the whole environment. Branching out from this centre, the new circulation arrangement stitches together elements of the original building with simply detailed new components.

 Above the ground floor social hub is a private first floor terrace surrounded on all sides by a three-storey hanging garden of jasmine and passion flowers.
       
     

Above the ground floor social hub is a private first floor terrace surrounded on all sides by a three-storey hanging garden of jasmine and passion flowers.

M&W Mandrake A4-5399.jpg
       
     
MandrakeMain_Front_Processed.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_48.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_22.jpg
       
     
M&W Mandrake MoD-5529.jpg
       
     
M&W Mandrake A4-5266.jpg
       
     
835 The Mandrake Opening_AF (7 of 64).JPG
       
     
M&W Mandrake MoD-5474.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_57.jpg
       
     
M&W_Mandrake_DG_60.jpg
       
     
M&W Mandrake A4-5260.jpg
       
     
Lobby Public Space_Mandrake_09.jpg
       
     
835 The Mandrake Opening_AF (40 of 64).JPG
       
     
 Photography by David Grandorge & Morgan O’Donovan
       
     

Photography by David Grandorge & Morgan O’Donovan