Matt's Gallery
       
     
Manalo & White_ Matt's Gallery_09.jpeg
       
     
 M&W have developed a material palette which sustains and modulates the raw qualities of the existing shell. Recycled metal access flooring, unpainted blockwork, and concrete beam-and-block mezzanines will be efficiently arranged to form a double height screening room, studios, offices, workshops and events spaces. Two new galleries will provide dedicated flexible exhibition space. Visitors will enter through the Matt’s Gallery archive, housed within two-storey timber racking standing in the foyer.
       
     
 Over the next two years Matt’s Gallery will raise public and private funds to realise the project in a series of phased developments.
       
     
Manalo & White_ Matt's Gallery_08.jpeg
       
     
1802-Matt's Gallery-Screening Room View RGB REDUCED.jpg
       
     
1802-Matt's Gallery-Axo Phase 1 RGB REDUCED.jpg
       
     
1802-Matt's Gallery-Axo Phase 2 RGB REDUCED.jpg
       
     
1802-Matt's Gallery-Gallery View RGB REDUCED.jpg
       
     
Matt's Gallery
       
     
Matt's Gallery

In 2019 Matt’s Gallery will open their new space within a blockwork and concrete shell unit in Nine Elms.

The brief calls for a flexible economically and environmentally sustainable space to be developed through a phased approach. Responding to the way in which the gallery works directly with artists to create new work, M&W's design emphasises the importance of making.

Manalo & White_ Matt's Gallery_09.jpeg
       
     
 M&W have developed a material palette which sustains and modulates the raw qualities of the existing shell. Recycled metal access flooring, unpainted blockwork, and concrete beam-and-block mezzanines will be efficiently arranged to form a double height screening room, studios, offices, workshops and events spaces. Two new galleries will provide dedicated flexible exhibition space. Visitors will enter through the Matt’s Gallery archive, housed within two-storey timber racking standing in the foyer.
       
     

M&W have developed a material palette which sustains and modulates the raw qualities of the existing shell. Recycled metal access flooring, unpainted blockwork, and concrete beam-and-block mezzanines will be efficiently arranged to form a double height screening room, studios, offices, workshops and events spaces. Two new galleries will provide dedicated flexible exhibition space. Visitors will enter through the Matt’s Gallery archive, housed within two-storey timber racking standing in the foyer.

 Over the next two years Matt’s Gallery will raise public and private funds to realise the project in a series of phased developments.
       
     

Over the next two years Matt’s Gallery will raise public and private funds to realise the project in a series of phased developments.

Manalo & White_ Matt's Gallery_08.jpeg
       
     
1802-Matt's Gallery-Screening Room View RGB REDUCED.jpg
       
     
1802-Matt's Gallery-Axo Phase 1 RGB REDUCED.jpg
       
     
1802-Matt's Gallery-Axo Phase 2 RGB REDUCED.jpg
       
     
1802-Matt's Gallery-Gallery View RGB REDUCED.jpg