Matt's Gallery Nine Elms by Steve Fox

1802-Matt's Gallery-Foyer View RGB REDUCED.jpg

Opening tonight: By Our Own Hand, the first exhibition at Matt's Gallery Nine Elms. A chance to see the shell space and Manalo & White’s concept design for the new gallery.
Matt's Gallery Nine Elms
The Residence, 42-44 Ponton Road, London SW8 5BA
Exhibition 2–3 June 2018, 12–5pm

 

British Veterinary Association by Steve Fox

STAIRS 05 BW.jpg

We’re delighted to be working with the British Veterinary Association on the redevelopment of their headquarters in central London. The Grade 2* listed Robert and James Adam building will be transformed, to create a modern and welcoming place for BVA staff, members and visitors.

 

Planning Permission for Beecroft Artist Studios by Steve Fox

1200.jpg

Planning permission has been granted for the conversion of the former Beecroft Art Gallery in Westcliff-on-Sea into 20 studios and a project space for artists. The adaptations will create sustainable, affordable facilities which will contribute to the regeneration of Southend as a sustainable cultural and intellectual hub and will support existing local arts organisations.

 

Imagine a Window Here by Steve Fox

 

Last week we held workshops with students from the University for the Creative Arts Canterbury, to create 24-hour interventions at the Horsebridge Centre in Whitstable, exploring its spaces and suggesting how it might be adapted. With artists Adam Chodzco and Rosa Ainley, in partnership with Whitstable Biennale.

 

Step House by Steve Fox

 

Exposed wooden joists with herringbone struts support large rooflights over this split level residential extension in the Barnsbury Conservation Area, London. The kitchen is now the social hub of the house, overlooked by a new office space and reconnected to the garden via a brick stepped plinth.

 

Notting Hill Villa by Steve Fox

Completed this month: reclaimed oak beams and parquet flooring, pale pink leather-clad joinery, and bookmatched slabs of Sequoia marble are some of the finishes we used to transform this Victorian villa in Notting Hill. Structural alterations enabled the insertion of a bright Corian-lined office at the top of the stairs.

 

Whitstable Biennale 2016 by Steve Fox

As a first step towards the transformation of the Horsebridge Arts Centre in Whitstable, Manalo & White have designed a pop-up cinema for this year's Biennale. Exploring alternative ways of using the building, we opened up an unused staircase to direct cinema-goers on a new route to the top floor. Between screenings, a projected view of the seafront suggests the potential for future views and new ways of relating to the town.